Mierea este din ce in ce mai folosita de lumea medicala pentru proprietatile sale vindecatoare. Se spune ca mierea, in special mierea de Manuka, are beneficii uimitoare pentru sanatate, dar si pentru frumusete.
Miere de Manuka?
Da, miere de Manuka! Manuka este un arbust destul de rar intalnit. Acesta creste doar in cateva zone din Australia si Noua Zeelanda. Mierea obtinuta din aceste flori este semnificativ mai inchisa la culoare decat alte soiuri existente. Gustul sau este, de asemenea, mai pronuntat. Dar acestea nu sunt singurele diferente: concentratia sa de metilglioxal, molecula sa activa, este, de asemenea, mult mai mare decat cea a altor tipuri de miere. Aceasta caracteristica ar explica partial capacitatea antiseptica exceptionala, numita „activitate non-peroxidica”, a anumitor mieri de Manuka. Trebuie remarcat, totusi, ca aceasta proprietate este valabila doar pentru mierea de Manuka de buna calitate.
Care sunt principalele beneficii pentru sanatate ale mierii de Manuka?
Mierea de Manuka are abilitati antibacteriene foarte mari. Consumul acesteia face astfel posibila prevenirea si combaterea diferitelor boli minore care apar in special iarna, precum bronsita sau angina pectorala si calmarea tusei. Cu siguranta, alte tipuri de miere au aceleasi proprietati curative, dar mierea de Manuka este mult mai puternica: o doza mai mica actioneaza mai rapid. De asemenea, mierea de Manuka ajuta la prevenirea cariilor si a gingivitei. In plus, diverse studii stiintifice demonstreaza eficacitatea mierii de Manuka asupra bacteriilor rezistente la antibiotice, precum Helicobacter pylori, care provoaca ulcere gastrice. In fine, mierea de Manuka are capacitati de vindecare superioare altor tipuri de miere, mai ales in cazul arsurilor. Din toate aceste motive, mierea de Manuka este folosita in mai multe spitale din intreaga lume.
Pentru a preveni infectiile respiratorii sau pentru a combate durerile in gat si tusea, se recomanda zilnic una sau doua lingurite de miere de Manuka. In mod ideal, luati-le cu 30 de minute inainte de mese. Daca preferati, le puteti dilua in putina apa. Atentie: copiii sub un an nu trebuie sa consume miere, chiar si in doze foarte mici. Ar putea contracta o boala rara care ataca sistemul nervos: botulismul infantil.
Mierea de Manuka este buna si pentru frumusetea pielii?
Bineinteles! Este un aliat excelent al frumusetii! Aplicata pe piele in strat subtire, mierea de Manuka este benefica dermului, care profita de numeroasele sale proprietati antibacteriene si antiinflamatorii. Mierea de Manuka este un ingredient perfect pentru ingrijirea fetei, dar si pentru ingrijirea corpului.
O alta virtute, si nu oricare: intarzie formarea ridurilor! Bogata in antioxidanti, favorizeaza reinnoirea celulara, permite pielii sa-si pastreze elasticitatea si ofera o buna hidratare. Aplicati putina miere de Manuka o data pe zi pe zonele afectate si lasati sa actioneze aproximativ treizeci de minute, apoi clatiti cu apa curata. Pielea va avea o stralucire sanatoasa, va fi curata si frumoasa.
De asemenea, mierea de Manuka are o proprietate de vindecare superioara. Este cel mai bun aliat al cicatricilor recente. Aplicati mierea direct pe zona afectata ori de cate ori este nevoie. Lasati pe piele cat mai mult timp posibil pentru ingrijirea cicatricilor. Pe pielea predispusa la acnee, o puteti folosi de 3-4 ori pe saptamana pe cosuri.
Cum sa alegeti mierea de Manuka?
Exista mai multe tipuri de miere de Manuka pe piata. Din pacate, nu toate aceste tipuri sunt inzestrate cu aceleasi abilitati medicinale. Cele mai putin eficiente dintre ele nu sunt mai bune decat o miere clasica (dar costa mai mult). Pentru a alege mierea de Manuka potrivita, nu va bazati doar pe continutul sau ridicat de metilglioxal. Desigur, aceasta substanta joaca un rol important in eficacitatea sa, dar singura nu poate face nimic: interactiunea ei cu alte molecule din miere este cea care face cu adevarat diferenta. Ramane de vazut daca acestea sunt prezente intr-o cantitate suficienta. Pentru asta, bazati-va pe UMF (Factor Unic Manuka) al produsului: acesta indica capacitatile sale antiseptice. Doar mierea de Manuka cu un UMF egal sau mai mare de 10 sunt cu adevarat eficiente. Acest lucru se datoreaza faptului ca UMF este o masura a nivelului de acidul dicetilchinic (DHA) din miere, care este responsabil pentru proprietatile sale antiseptice. Cu cat nivelul de DHA este mai mare, cu atat mierea este mai eficienta in tratarea ranilor si a altor afectiuni.
In plus, mierea de Manuka cu UMF mai mare de 10 este supusa unor teste riguroase de calitate si puritate, ceea ce garanteaza ca este autentica si de inalta calitate. Asadar, daca doriti sa beneficiati de proprietatile antiseptice ale mierii de Manuka, asigurati-va ca alegeti un produs cu un UMF egal sau mai mare de 10, disponibil doar la magazine care prezinta o asemena garantie.
Miere de Manuka: de unde sa o cumparati?
In ceea ce priveste achizitionarea mierii de Manuka, exista mai multe optiuni disponibile. In primul rand, puteti gasi aceasta miere la magazinele de produse naturiste sau la cele specializate in produse apicole. De asemenea, puteti sa incercati si in supermarket-uri sau pe site-uri de comenzi online.
Este important sa verificati eticheta pentru a va asigura ca mierea de Manuka are un UMF egal sau mai mare de 10 si ca este autentica. In general, mierea de Manuka este mai scumpa decat alte tipuri de miere, dar pretul poate varia in functie de producator si de gradul de puritate.
Daca doriti sa cumparati miere de Manuka autentica si de calitate, puteti incerca magazinul online Plantum. Vi se va oferi miere de Manuka direct de la sursa si magazinul garanteaza autenticitatea produselor. In orice caz, asigurati-va intotdeauna ca verificati eticheta si ca faceti cumparaturile de la un furnizor de incredere.
Articolul Mierea de Manuka: beneficii pentru sanatate si frumusete (P) apare prima dată în Prahova Medicala .