Cele mai cunoscute 5 atracții turistice în Maramureș

Valea Prahovei sau Litoralul sunt destinațiile preferate de turiștii care adoră să se distreze și care vor să facă din noapte zi. Cel mai probabil, o bună perioadă, și tu te-ai aflat printre cei care își petreceau concediul de odihnă în acest fel. Acum, lucrurile s-au schimbat, în ceea ce te privește. Cauți acele oaze de liniște, de frumos și de armonie cu natura. A vizita Maramureșul este ca un fel de călătorie spirituală, în care ai prilejul să te (re)descoperi, să-ți odihnești sufletul și trupul zbuciumat, să te încarci de frumos ți de liniște. Chiar dacă ar fi să străbați Maramureșul la pas, nu vei obosi niciodată, pentru că este locul unde te simți acasă. Dacă vrei să ajungi aici, și nu ai mai fost niciodată, avem pentru tine doar cinci destinații pentru care Maramureșul este recunoscut și pe care nu ai voie să le ratezi.

Mănăstirea Bârsana

Ai auzit cu siguranță de frumusețea mânăstirilor de lemn maramureșene, iar cea mai cunoscută este Bârsana. După ce ai poposit aici înțelegi și de ce. Simți dintr-o dată cum asupra ta coboară o liniște parcă din altă lume și toate au, dintr-o dată, un alt sens. Dacă nu ai timp să vizitezi și alte locuri din Maramureș, nicio problemă. Un muzeu care adăpstește icoane vechi pe lemn și pe sticlă, cruciulițe, ștergare și nu numai, precum și un ghid bun îți vor vorbi cel mai bine despre această regiune și ce înseamnă să fii cu adevărat maramureșean.

Biserica Peri

Chiar și străinii au auzit de acest lăcaș de cult, cel mai înalt din Europa. Cu puțin noroc și dacă nu ai frică de înălțime, poți urca și la baza turlei. Cu toate că este cea mai înaltă biserică din Europa, nu te aștepta să vezi o clădire uriașă, care să te strivească parcă. Nu, la Biserica Peri turla este cea care se înalță spre cer, ducând rugăciunile, mai pure și mai dezinteresate aici, aproape de Divinitate.

Muzeul Satului

Este un loc pe care pur și simplu nu ai voie să îl ratezi, pentru că aici ai posibilitatea să înveți multe despre regiune, despre oamenii de aici, despre ocupațiile lor, li despre felul cum au ajuns să trăiască într-un profund respect față de tot ce îi înconjoară.

Mocănița de pe Valea Vaserului

Cum ai putea veni la Maramureș și să nu te plimbi cu Mocănița, iar Valea Vaserului să ți se dezvăluie în toată splendoarea. Este aproape o călătorie inițiatică, și ar fi bine ca aparatul foto sau camera video să fie bine încărcate și cu spațiu suficient, pentru că la tot pasul găsești ceva fascinant, și vei dori cu siguranță să revezi aceste locuri.

Cimitirul Vesel

Lumea întreagă știe de Cimitirul Vesel de la Săpânța, așa că de ce să îl ratezi? Niciun moment nu ai senzația că te afli într-un loc al durerii, din contră. Epitafurile îți stârnesc hohote de râs, culorile vii îți ”fură ochii” și abia după ce ai plecat de aici realizezi că totuși sub crucile vesele se odihnesc cuminți, oameni care au visat, sperat, iubit, plâns, ca și tine.